Centre Connecta Diversitat Lúdica, premiats per participar en l’European Code Week

El passat 20 d’octubre, en el marc del projecte “Emociona’t; joves amb valors joves compromesos“, i més concretament amb l’acció del Conecta Joven, hem participat a la European Code Week. S’han realitzat accions dirigides a infants i les seves families  sobre robòtica amb les Bee Bots i programació amb Scratch i Scratch JR.

Per portar a terme aquesta activitat la #Fundacionesplai ens ha premiat amb una tauleta BQ que en Guillem Porres ens va entregar el passat dijous 14 de desembre durant el tancament de trimestre de les activitats del Centre Connecta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Mayores Conecta2

Un any més, des del Centre Connecta del Club d’Esplai Diversitat Lúdica portarem a terme el projecte #mayoresconecta2.

“Mayores Conecta2” és una proposta formativa finançada per Fundación Vodafone, coordinada per Fundación Esplai i desenvolupada en els centres de la Red Conecta entre ells el que dinamitzem des de l’Esplai Diversitat Lúdica, un projecte per a la inclusió social a través de la tecnologia.

Aquest any realitzarem 4 tallers temporalitzats des de gener de 2017 fins al mes d’abril, on volem arribar a formar a 60 persones majors de 55 anys. En aquests tallers pretenem capacitar a les persones que hi participen en l’ús dels seus dispositius mòbils (telèfons i/o tauletes).

Per inscriure’s només cal acostar-se al Centre Cívic “Les Tovalloles” i demanar pels tallers de mòvils “mayoresconecta2” i reservar la plaça.

MayoresConecta21.Web_

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Agafa la tauleta: posa’t al dia!

Avui comença una nova iniciativa dels joves participants en el projecte del Connecta Jove. Amb la campanya Agafa la Tauleta: Posa’t al Dia! es pretén aconseguir el suficient suport econòmic per la compra de tauletes. Amb aquestes tauletes els joves aniran a diferents punts de la ciutat per ensenyar als adults per múltiples utilitats que tenen a la vida quotidiana.

És la primera vegada que l’esplai tira endavant amb una campanya amb el sistema Crowdfunding on l’objectiu és aconseguir petites aportacions econòmiques de persones vinculades o no al projecte per aconseguir els diners proposats. Els joves, a mode de recompensa segons les aportacions, faran cursos específics pels col·laboradors/es.

La campanya té una durada de 40 dies per poder aconseguir els objectius proposats i així tirar endavant el projecte. Si no s’aconsegueix les aportacions seran retornades a tots els que han col·laborat. Per donar suport cal entrar al següent enllaç i fer l’aportació econòmica de manera individual o com associació o comerç.

https://goteo.org/project/agafa-la-tauleta

Us animem que feu extensiva la informació als vostres coneguts/des i amistats. Ajudeu-nos a aconseguir l’import per tirar endavant el projecte!!

Crowdfunding

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Nou curs 2014-2015 al Centre Connecta

El Centre Connecta, fa uns dies, ha començat la seva activitat al nou Centre Cívic Les Tovalloles.

Ens podreu trobar a la Sala 2 del Centre Cívic, en una sala totalment equipada amb ordinadors portàtils, ordinadors de sobretaula i moltes més sorpreses!

Us recordem que oferim curos durant tota la setmana en diferents horaris i adreçats a tots els nivells en el camp de les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Els horaris de cursos actuals són els següents:

Nivell inicial

o   Dilluns i dimecres de 18.45 a 20.15h

o   Dimecres i divendres: de 9.15 a 10.45h i d’11.00 a 12.30h

Nivell mitjà

o   Dimarts i dijous: de 17.30 a 19.00h i  de 19.15 a 20.45h

CURS ESPECÍFIC D’ACTIC (Acreditació en Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació)

o   Dimecres de 17.00 a 18.30h

 

Recordeu que són formacions trimestrals amb un cost total de 45€ i una dedicació de 36 hores lectives.

També us informem que els continguts que es desenvolupen van relacionats estretament a les necessitats dels usuaris/es,  fan de forma flexible. D’altra banda, les classes permeten englobar un desenvolupament individual, on es donen ajudes i recursos necessaris per a cada situació i/o nivell de la persona.

Si teniu alguna necessitat concreta també podeu venir a parlar amb nosaltres i fer un curs més concret sempre que hi hagi un mínim d’alumnes interessats.

Per tant, sempre estarem disposats a ajudar-vos segons els vostres interessos.

Per a més informació podeu trucar al 93 632 57 88 o passar pel Centre Cívic Les Tovalloles,(Riera de la Salut, 7)

Us esperem atots i totes!!

IMG_0251

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Fi del 2n trimestre al Centre Connecta

El passat divendres 28 de març es va dur a terme el lliurament de diplomes del segon trimestre d’aquest curs. En aquest acte es va poder comptar amb la presència dels alumnes dels dos cursos de matins, els dos cursos de tarda de dimarts i dijous i el nou curs de dilluns i dimecres a la tarda.

Va ser una tarda plena d’emocions. Es van poder veure diversos treballs dels alumnes i les activitats que han estat fent, com per exemple: el treball d’emmagatzematge en núvols, ofimàtica, el correu electrònic o l’edició en fotografia digital. També vam poder comprovar les aptituds culinàries que tenen. Després del lliurament vam fer un sopar cooperatiu, on cadascú aportava alguna cosa.

Aquella tarda va anar molt bé, vam poder compartir experiències i conèixer tots els participants que fan possible el nostre projecte.

Però, després d’aquest acomiadament del segon trimestre, el tercer ha començat fa dues setmanes. Tenim nous alumnes i persones molt motivades per seguir aprenent sobre les TIC i els seus usos. Comencem aquest nou període amb un ritme molt fluid i tenint programades activitats conjuntes com la sortida al cinema que farem tots i totes amb la prèvia compra de les entrades feta per Internet.

Ens veiem al telecentre!

Moltes gràcies a tots i totes per fer possible aquest projecte!

Aquestes fotografies són part dels alumnes amb els tres dinamitzadors/es dels cursos del Centre Connecta.

1012861_613118825438473_1509474356_n 10155179_613118918771797_735338514_n 10157199_613118922105130_618345828_n

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Fi de trimestre al Centre Connecta

El 1r trimestre del curs ja acaba al Centre Connecta. Després d’un període ple d’activitats relacionades amb les TIC com treballar amb processador de text, el bon ús d’Internet, el correu electrònic, edició de fotografies… donem pas a acomiadar-nos i lliurar als alumnes l’acreditació del trimestre.

El divendres dia 13 de desembre va tenir lloc el lliurament de diplomes a l’oficina de Fem Barri (Plaça de les Roses). L’acte va permetre conèixer bona part dels alumnes i la interacció entre ells. A més, va ser un espai de trobada diferent al que estem acostumats.

Després del lliurament, vam poder gaudir d’una estona amb un ambient més distès i vam fer un berenar col·lectiu els alumnes i dinamitzadors.

Els dinamitzadors Dani i Ester agraïm la vostra col·laboració i esperem que hagueu après i gaudit tant com ho hem fet nosaltres.

Si algú vol més informació sobre els cursos pot adreçar-se a l’esplai o al Centre Connecta situat al carrer Francesc Sáez. A partir del 7 de gener comencem els nous cursos del 2n trimestre del curs 2013-2014.

Ens veiem al gener i… Bon Nadal!

Podeu veure algunes fotografies de l’acte del lliurament de diplomes.

IMG_3743

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail