2a Jornades de Foc a l’Esplai

El passat 24 de març vam celebrar les II Jornades de Foc a l’escola Nadal. Aquest acte serveix per reunir tots els diables i diablesses de la colla de l’esplai, Petardons i Petardones de Can Calders, i poder parlar de temes d’actualitat que involucrin a la colla com propostes de millora d’aquesta.

A primera hora vam poder exposar la situació actual de la colla envers la nova normativa i la llei actual de foc. D’altra banda, vam poder parlar de les samarretes que es faran i que portarem perquè se’ns vegi bé que som de la colla i que som diables!

Un fet molt important és que vam poder treballar de cara a les sortides que tenim d’aquí endavant com seran el Firajoc o Festa Esplai, i els correfocs als quals estem convidats. Aquesta estona també va servir per poder saber l’opinió dels membres de la colla i fer un recull de propostes.

A mitja jornada es van incorporar “Els Tronats”, la colla de tabalers. Els vam convidar ja que estem fent i farem moltes sortides junts i crèiem oportú que tant infants com monitors/es i mares i pares es poguessin conèixer. Vam començar amb un joc de presentació on vam gaudir i vam riure molt, però sobretot ens vam conèixer una mica més.

Seguidament, vam començar amb la petada, recordant els rols i les funcions de pares i mares: carro, repartidor, treure carretilla, mur, etc. Vam poder participar ambdós grups, tant diables com tabalers i els seus familiars. D’altra banda, una vegada petades totes les carretilles, els tabalers ens van presentar unes quantes peces i els nostres diables van ballar per després posar-se a tocar amb ells i elles.

Valorem aquesta experiència de forma molt positiva i estem molt contents del transcurs d’aquesta ja que vam poder gaudir d’un munt d’activitats noves i de la companyia de tots.

Ens queda agrair a Els Tronats la seva participació i esperem que ens puguem veure en poc temps pels carrers del nostre poble fent el que més ens agrada i mostrant part de la nostra cultura.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *