La comissió de la Setmana Pels Drets de la Joventut es reuneix a l’esplai.

El dijous 28 de Juliol es va reunir el Grup de Treball de la Setmana Pels Drets de la Joventut  per tal de d’avançar amb la proposta temàtica i metodològica planificada pel 2012. Vam comptar amb la participació de joves de diverses entitats d’esplai,  de la Creu Roja-Joventut Catalunya, de joves del projecte Trescajove de la Fundació Catalana de l’Esplai i amb dues companyes vinculades al LLORO (Espai juvenil del Prat de Llobregat) que també es van interessar per la proposta i es van sumar al procés de treball.

 setmana pels drets  setmana pels drets

La Setmana Pels Drets de la Joventut és un espai de reflexió i aprenentatge sobre els drets dels i de les joves, que  suma l’experiència i l’acció de joves de Catalunya amb la de joves d’altres països. Tenint en compte la connexió global-local que caracteritza el món on vivim, el projecte es presenta amb una mirada oberta i trencant les jerarquies Nord i Sud tradicionalment establertes. Entorn al programa creix una xarxa que suma diferents experiències de distintes regions. És també un espai de debat, de tallers i de participació impulsat i promogut per la Federació Catalana de l’Esplai i per organitzacions d’altres països, com la Fundació SES de l’Argentina.

Paral·lelament, els educadors i educadores hem presentat a les comissions de la SPDJ el projecte  Tejiendo Ideas,  iniciativa elaborada pel grup de joves i que forma part del projecte de cooperació internacional entre l’Argentina i Catalunya i que té com a principal objectiu generar un espai de trobada

Enguany, la setmana pels Drets de la Joventut tindrà lloc el proper més de novembre i consistirà en la creació d’un àmbit de debat i en un context de pedagogia social i de lleure per a educadors i educadores, a més de la creació d’una xarxa per intercanviar materials.

Aquí en trobareu més informació: http://setmanadretsjoventut.wordpress.com/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *