Fet i amagar

Fet i amagarORGANITZACIÓ

Tipus de joc: D’amagar.
Espai de joc: Pati.
Nombre de jugadors: Indeterminat, com més millor.
A partir de: 3 anys aproximadament.
Material: Cap

OBJECTIUS

Afavorir l’aspecte motor de tot el cos i la imaginació

DESENVOLUPAMENT DEL JOC

Un dels jugadors para i ha de comptar fins a un numero establert, mentre els altres s’han d’amagar. El qui compta, un cop ha acabat i diu la frase: “Qui no s’amaga para” i ha de buscar els altres jugadors. Quan en veu un, ha de córrer cap el lloc on estava parant i intentar arribar abans que el qui estava amagat; i tocant la paret ha de dir: “un, dos, tres…” i el nom del qui ha vist. Si el qui està amagat aconsegueix arri bar abans que el qui para, diu: “un, dos,tres,salvat” Pot passar que ei qui para vegi un dels que estan amagats i el confongui. Si és així, el qui està amagat surt i diu:” has trencat l’olla”. Després, tots surten i el que parava torna a parar.

OBSERVACIONS I VARIANTS

El lloc on s’està el qui para, rep el nom de ” toc, cau i casa” i cal anar-hi a tocar amb les mans per salvar-se. Els més petits, en comptes de comptar fins un número, poden cantar una cançó.

Fet a la galindaina: Variant del fet o córrer en el qual, els jugadors, quan van a ésser agafats, se’n poden eximir ajupint-se fins a tocar gairebé aterra amb el darrera, i canten:

Feta la galindaina,
gandin, gandin, gandaina

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail