Mayores Conecta2

Un any més, des del Centre Connecta del Club d’Esplai Diversitat Lúdica portarem a terme el projecte #mayoresconecta2.

“Mayores Conecta2” és una proposta formativa finançada per Fundación Vodafone, coordinada per Fundación Esplai i desenvolupada en els centres de la Red Conecta entre ells el que dinamitzem des de l’Esplai Diversitat Lúdica, un projecte per a la inclusió social a través de la tecnologia.

Aquest any realitzarem 4 tallers temporalitzats des de gener de 2017 fins al mes d’abril, on volem arribar a formar a 60 persones majors de 55 anys. En aquests tallers pretenem capacitar a les persones que hi participen en l’ús dels seus dispositius mòbils (telèfons i/o tauletes).

Per inscriure’s només cal acostar-se al Centre Cívic “Les Tovalloles” i demanar pels tallers de mòvils “mayoresconecta2” i reservar la plaça.

MayoresConecta21.Web_

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Agafa la tauleta: posa’t al dia!

Avui comença una nova iniciativa dels joves participants en el projecte del Connecta Jove. Amb la campanya Agafa la Tauleta: Posa’t al Dia! es pretén aconseguir el suficient suport econòmic per la compra de tauletes. Amb aquestes tauletes els joves aniran a diferents punts de la ciutat per ensenyar als adults per múltiples utilitats que tenen a la vida quotidiana.

És la primera vegada que l’esplai tira endavant amb una campanya amb el sistema Crowdfunding on l’objectiu és aconseguir petites aportacions econòmiques de persones vinculades o no al projecte per aconseguir els diners proposats. Els joves, a mode de recompensa segons les aportacions, faran cursos específics pels col·laboradors/es.

La campanya té una durada de 40 dies per poder aconseguir els objectius proposats i així tirar endavant el projecte. Si no s’aconsegueix les aportacions seran retornades a tots els que han col·laborat. Per donar suport cal entrar al següent enllaç i fer l’aportació econòmica de manera individual o com associació o comerç.

https://goteo.org/project/agafa-la-tauleta

Us animem que feu extensiva la informació als vostres coneguts/des i amistats. Ajudeu-nos a aconseguir l’import per tirar endavant el projecte!!

Crowdfunding

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Connecta Jove, un programa de participació per a joves

El cap de setmana del 16, 17 i 18 de maig els joves i mèntors del projecte Connecta Jove que impulsa l’l’esplai van poder gaudir de la Trobada Estatal que enguany s’ha celebrat a Salamanca.

El projecte Connecta Jove és projecte que segueix la metodologia d’Aprenentatge-Servei que permet que joves d’edats compreses entre els 14 i 18 anys puguin donar un servei a la comunitat a canvi d’un aprenentatge que els serà útil per a la vida adulta. Primer reben una formació en habilitats comunicatives i socials, i després fan les pràctiques en diversos telecentres de la ciutat.

Des de l’entitat estem molt contents i l’equip que el coordinen hi posem moltes ganes. El Connecta Jove ens permet crear una xarxa entre entitats del poble: IES Martí Dot, Casal de la Gent Gran, Aula Sant Feliu i el propi Centre Connecta. L’equip que el portem el composem: la Marisol, l’Ivan, Carla, l’Ester i el Dani.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Connecta Jove, un projecte d’èxit a Sant Feliu… i al món!

connecta joveA vegades un te alguns privilegis dels que cal gaudir. Bé, privilegis que consisteixen en estar en el lloc adequat, en el moment oportú i haver treballat a vegades fins a l’esgotament. Aquest darrers tres dies els he passat a Granada, en el context del quart Fòrum Global de Telecentres, que per primera vegada es realitza a Europa, 1300 participants de tots els racons del globus ens hem trobat per posar en comú els usos de la tecnologia com a eina per millorar la qualitat de vida de les persones y de les comunitats. Un privilegi, perquè he estat en 3 dels 4 fòrums, el primer a Tunis, en el marc de la WSIS, no vaig poder assistir al de Kuala Lumpur, però si al de Xile al 2011, per tant tinc una bona perspectiva del que ha evolucionat una organització que aplega més 500 mil telecentres i dona servei a 1000 milions de persones. Una comunitat més gran que Facebook i per suposat, molt més útil pel desenvolupament humà.

Recent clausurat l’esdeveniment, enguany conegut com “Spark”, guspira en anglès, encara ressona al meu cap la multitud de converses, informals i formals, presentacions, xerrades i ponts teixits amb gent de tota mena i color, tot de llavors que en els propers mesos floriran en multitud de projectes y actuacions en xarxa. Meravellós!

La meva feina està molt centrada en la formació dels actors de la xarxa, els dinamitzadors i els usuaris dels telecentres, en el que anomenem la Telecentre Academy una plataforma que enceta una nova etapa amb la idea de facilitar a milions de persones l’adquisició d’allò que en diem “competències digitals”, feina que haig de dir que m’impressiona però que encarem en confiança perquè l’equip en el que treballen és potent i preparat per assolir el repte.

Però no tot passa a les altures en aquesta mena de ONU digital, escombrant una mica cap a casa, Sant Feliu també ha tingut responsabilitats en els èxits del fòrum. Tal com deia avui mateix el Jaume Solé al seu bloc, el Connecta Jove, una iniciativa que cada any es desenvolupa a casa nostra de la mà de Diversitat Lúdica i realitzat en xarxa per més de 20 entitats i 400 joves d’arreu de l’estat, en el context de la Fundació Esplai, ha obtingut en el Fòrum, el premi a la millor iniciativa en xarxa, otorgat per votació popular dels membres de l’organització d’arreu del món.

Així que estic doblement content, per una banda el reconeixement internacional a una feina que esdevé bona pràctica i referent mundial i per l’altra, que la meva entitat, Diversitat Lúdica, hagi aportat la seva part de responsabilitat i feina als mèrits. El premi també és una mica d’ells, del Dani, de la Cristina, de la Marisol i de tants monitors, monitores i joves que fan possible cada dia que les coses, simplement, siguin.

Encara soc a Granada, em queda un dia de reunions i actes, però ara el cansament es nota menys, el reconeixement obtingut és el millor estímul que podem demanar per continuar treballant per fer del món un lloc una mica millor. Visca el Connecta Jove!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Encuentro Conecta Joven

Durant el 17, 18 i 19 de maig els joves del projecte Connecta Jove van poder gaudir d’uns dies compartint experiències amb la resta de joves de l’estat en la vuitena trobada Connecta Jove a Avilés.

Van ser uns dies frenètics, emocionants i plens de noves experiències compartides amb joves d’arreu d’Espanya (Toledo, Madrid, Tenerife, València, Astúries i Catalunya). A l’estada van treballar per desenvolupar noves idees que ajudin a l’empleabilitat i conceptes relacionats amb les TIC.

En el següent enllaç podeu trobar totes les fotografies de l’Encuentro a Avilés.

Malgrat la pluja, van poder gaudir de la ciutat en companyia dels joves d’Avilés, que tenien preparades unes activitats interessants, com un Flashmob, un tour pel poble o el monòleg, i d’altres per fomentar la feina amb l’ajuda de les TIC en els tallers metodològics.

En el següent enllaç podeu trobar una notícia de TV autonòmica on surten alguns joves de l’esplai.

Gràcies a la implicació de les famílies, les ganes dels joves i el treball dels dinamitzadors/es es lluita per la millora de l’empleabilitat.

Seguim endavant!

Equip Connecta Jove

DSCF4150

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ConnectaJove, la quarta generació de joves compromesos

Aquest cap de setmana un grup de 18 joves, d’entre 15 i 18 anys han dedicat un grapat d’hores a preparar-se per ser la quarta generació de joves que participen en el programa d’aprenentatge i servei que impulsa l’entitat

Grup conecta jove 2013 Diversitat Lúdica

Connecta Jove és un programa compartit per una extensa xarxa d’ONG en la que l’esplai participa, coordinada per la Fundació Esplai i que impulsa la participació dels joves a la seva comunitat, mitjançant accions formatives orientades a l’adquisició les competències digitals bàsiques i a la utilització profitosa de les TIC.

A canvi de la formació rebuda els joves retornen un servei a la comunitat, que es concreta en la impartició de manera voluntària de tallers d’informàtica bàsica i de competències digitals a persones adultes del seu entorn proper i que no han tingut la possibilitat d’aprendre a utilitzar un ordinador.

Per realitzar aquestes tasques, els joves reben formació sobre l’ús del materials formatius, sobre l’organització metodològica dels tallers, així com assessorament i tutorització periòdic de les seves activitats un cop han començat a exercir el rol de professors i al llarg de tot el curs.

A Sant Feliu, aquest programa l’impulsa el Club Esplai Diversitat Lúdica amb joves dels instituts com IES Martí Dot, l’IES Olorda i l’IES Mare de Déu de la Mercè.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail