Enterrament del rei Carnestoltes a la Plaça de la Salut

petardons i petardones de can calders

El proper dissabte 16 de febrer la colla de diables infantils de l’esplai, sortiran per acompanyar el Rei Carnestoltes en el seu enterrament. L’acte començarà a les 18 hores a la plaça de la Vila amb la concentració per anar en seguici fins la plaça de la Salut.

Aquest darrer acte, sobre les 19 hores, tancarà la celebració d’enguany i serà un espectacle de foc que protagonitzaran els Diables de la Salut i els Petardons i Petardones de Can Calders, a la mateixa plaça de la Salut. Un any més, les flames cremaran la caixa on hi ha el Rei Carnestoltes, simbolitzant així la fi del Carnaval.

La colla i acompanyats hem quedat a les 17.00 a l’esplai. Cada vegada la colla es fa més gran i necessitem la col·laboració de tothom perquè tot surti perfecte. Després de l’acte, la colla farem un sopar de germanor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Trobada de colles de Diables Infantils

Al llarg de l’any hem participat en diversos correfocs i actes de festa, però aquest mes hem participat en  la Trobada de colles de Diables Infantils a Barcelona.

Els Banyetes d’Horta ha fet 20 anys i els feia especial il·lusió compartir aquesta celebració amb el seu barri i amb la resta de colles que pertanyen a la Coordinadora de Diables i Bestiari de Foc de Barcelona.

Aquesta trobada pretenia ser més que un correfoc per gaudir d’una festa i amb aquest acte es vol contribuir a la normalització dels actes culturals propis a l’entorn del món del foc. També es pretén contribuir a un millor coneixement i col·laboració entre les colles de diables infantils que formen part de la Coordinadora.

A la trobada hi van participar més de 20 colles de diables infantils i al voltant de 900 persones entre diables infantils, tabalers i acompanyants. Els Petardons i petardones amb Els tronats vam ser a la trobada i ens ho vam passar genial!!

Us animem a visitar el bloc de la Colla de Diables infantils de l’Esplai i veure les fotografies de l’esdeveniment.

http://petardonsipetardones.wordpress.com/2012/11/27/trobada-de-colles-de-diables-infantils/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La Colla de Diables Infantils estrena bloc

Aquestes Festes de Tardor 2012 han estat molt importants per la Colla de Diables Infantils. Han participat molt il·lusionats en la preparació d’algunes activitats relacionades amb el Foc.

D’aquesta manera, tots els membres de la colla van poder gaudir d’uns dies plens d’alegria, diversió i foc en el Seguici de les festes, en el Correfoc Infantil i en el Cercavila de colles. En el seu 12è curs la colla està de festa!

Una altra novetat de la colla és que inaugura en el marc de les Festes de Tardor el seu bloc. Aquest pretén ser una eina de comunicació de la colla, de recull d’esdeveniments i d’informació d’interès de la colla.

La Colla de Diables Infantils Petardons i Petardones de Can Calders és un dels projectes més importants que desenvolupa l’esplai i esperem que segueixi el seu camí amb un gran èxit i agraïm a tots els monitors/es que el fan possible i als infants, joves i famílies que donen suport i són membres de la colla.

Des d’aquí animem a tots els que vulgueu formar part de la colla i dir-vos que us esperem per ser una colla molt més gran.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Les festes de Tardor són color blau Petardó

petardonsEl 12è aniversari dels Petardons i Petardones de Can Calders serà especialment lluit per a la colla de diables de l’esplai, i ho farà estrenant-se en els actes de la Festa de Tardor de la nostra ciutat.

El calendari d’actes es força intens i requerira la participació i ajuda de tothom, monitors, joves i famílies. Els actes previstos són:

  • Seguici: dijous 11 d’octubre. Començarà a les 20.25 al Palau Falguera i acabarà en la Plaça Lluís Companys a les 21.45. Concentració de colles a les 19.30 a la Plaça de la Vila.
  • Correfoc per a infants: divendres 12 d’octubre. Començarà a les 18.00 a la Plaça de l’Estació i tindrà lloc fins arribar a la Plaça de la Vila.
  • Cercavila de colles: diumenge 14 d’octubre. Començarà a les 12.00 en la Plaça Pere Dot i finalitzarà a les 13.00 en la Plaça de la Vila.

Podeu consultar qualsevol tema directament a la colla en aquest correu: petardonsipetardones@gmail.com.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Final de temporada de la Colla de Diables Infantils

La colla de diables infantils Petardons i Petardones de Can Calders va acabar la seva temporada de foc participant en el Correfoc de les festes del Barri de Pubilla Casas-Can Vidalet.

Aquesta va ser l’última sortida després d’un seguit de caps de setmana dedicats a mostres de foc realitzades a la nostra ciutat. En un primer cap de setmana, el diumenge 3 de juny, havíem de participar en la Nit del Foc organitzada pels Diables de la Salut, en el marc de les Festes del Barri de la Salut. Per causes meteorològiques es van haver de suspendre i aplaçar-lo al 10 de juny. La mostra de foc va estar molt bé, els nostres diables van ser molt responsables i van ballar amb foc i soroll, gaudint i fer gaudir d’un bon espectacle.

El dia abans, vam compartir una tarda de foc vam els Diables del Tro de Falguera. Aquell dissabte era el bateig d’aquesta nova colla del foc i de la cultura santfeliuenca. Però el fet més bonic és que la colla de l’esplai va ser l’encarregada d’apadrinar-los. Els nostres petits diables van fer un passadís amb bengales i botafocs a els escales del Palau Falguera i les nostres mares i pares es van encarregar de donar les forques. Posteriorment, va haver un correfoc amb la resta de colles de diables del poble, on va començar a petar la nova colla, que van aconseguir el foc de les mans dels caps de colla de Petardons i Petardones de Can Calders. Una vegada finalitzat el correfoc, la colla d’El Tro de Falguera i els Petardons i Petardones de Can Calders es van encarregar de fer un seguit de mostres de foc a la plaça Alfons Comin, on la gent va poder veure figures i balls de foc espectaculars per part d’ambdues colles.

Finalment, la colla de l’esplai va acomiadar la temporada en el correfoc del barri de Pubilla Cases-Can Vidalet, on vam ser convidats per l’esplai d’aquell mateix barri. En aquesta sortida els nostres diables, conjuntament amb els de l’altre esplai, van fer un correfoc molt llarg, petant moltíssimes carretilles. Al final, les dues colles van fer una petada final, on un munt de gent va poder visualitzar com és el món del foc i la seva cultura.

Podeu veure algunes fotos:

Nit de Foc al barri de la Salut

Bateig del Tro de Falguera

Correfoc a l’Hospitalet

Des de l’esplai, estem molt contents de els activitats que han pogut realitzar la nostra colla al llarg de tot el curs, on els infants han gaudit i s’han responsabilitzat, actuant de forma molt conscient i segura amb el foc.

Ara toca acomiadar-nos, però ens tornem a veure al setembre per començar una altra temporada que esperem que s’animin més nens i nenes a formar part i que tingui, com a mínim, les mateixes sortides; i que gaudim encara més de la nostra cultura del foc amb els més petits.

Caps de Colla de Petardons i Petardones de Can Calders.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail