Final de temporada de la Colla de Diables Infantils

La colla de diables infantils Petardons i Petardones de Can Calders va acabar la seva temporada de foc participant en el Correfoc de les festes del Barri de Pubilla Casas-Can Vidalet.

Aquesta va ser l’última sortida després d’un seguit de caps de setmana dedicats a mostres de foc realitzades a la nostra ciutat. En un primer cap de setmana, el diumenge 3 de juny, havíem de participar en la Nit del Foc organitzada pels Diables de la Salut, en el marc de les Festes del Barri de la Salut. Per causes meteorològiques es van haver de suspendre i aplaçar-lo al 10 de juny. La mostra de foc va estar molt bé, els nostres diables van ser molt responsables i van ballar amb foc i soroll, gaudint i fer gaudir d’un bon espectacle.

El dia abans, vam compartir una tarda de foc vam els Diables del Tro de Falguera. Aquell dissabte era el bateig d’aquesta nova colla del foc i de la cultura santfeliuenca. Però el fet més bonic és que la colla de l’esplai va ser l’encarregada d’apadrinar-los. Els nostres petits diables van fer un passadís amb bengales i botafocs a els escales del Palau Falguera i les nostres mares i pares es van encarregar de donar les forques. Posteriorment, va haver un correfoc amb la resta de colles de diables del poble, on va començar a petar la nova colla, que van aconseguir el foc de les mans dels caps de colla de Petardons i Petardones de Can Calders. Una vegada finalitzat el correfoc, la colla d’El Tro de Falguera i els Petardons i Petardones de Can Calders es van encarregar de fer un seguit de mostres de foc a la plaça Alfons Comin, on la gent va poder veure figures i balls de foc espectaculars per part d’ambdues colles.

Finalment, la colla de l’esplai va acomiadar la temporada en el correfoc del barri de Pubilla Cases-Can Vidalet, on vam ser convidats per l’esplai d’aquell mateix barri. En aquesta sortida els nostres diables, conjuntament amb els de l’altre esplai, van fer un correfoc molt llarg, petant moltíssimes carretilles. Al final, les dues colles van fer una petada final, on un munt de gent va poder visualitzar com és el món del foc i la seva cultura.

Podeu veure algunes fotos:

Nit de Foc al barri de la Salut

Bateig del Tro de Falguera

Correfoc a l’Hospitalet

Des de l’esplai, estem molt contents de els activitats que han pogut realitzar la nostra colla al llarg de tot el curs, on els infants han gaudit i s’han responsabilitzat, actuant de forma molt conscient i segura amb el foc.

Ara toca acomiadar-nos, però ens tornem a veure al setembre per començar una altra temporada que esperem que s’animin més nens i nenes a formar part i que tingui, com a mínim, les mateixes sortides; i que gaudim encara més de la nostra cultura del foc amb els més petits.

Caps de Colla de Petardons i Petardones de Can Calders.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *