Connecta Jove, un projecte d’èxit a Sant Feliu… i al món!

connecta joveA vegades un te alguns privilegis dels que cal gaudir. Bé, privilegis que consisteixen en estar en el lloc adequat, en el moment oportú i haver treballat a vegades fins a l’esgotament. Aquest darrers tres dies els he passat a Granada, en el context del quart Fòrum Global de Telecentres, que per primera vegada es realitza a Europa, 1300 participants de tots els racons del globus ens hem trobat per posar en comú els usos de la tecnologia com a eina per millorar la qualitat de vida de les persones y de les comunitats. Un privilegi, perquè he estat en 3 dels 4 fòrums, el primer a Tunis, en el marc de la WSIS, no vaig poder assistir al de Kuala Lumpur, però si al de Xile al 2011, per tant tinc una bona perspectiva del que ha evolucionat una organització que aplega més 500 mil telecentres i dona servei a 1000 milions de persones. Una comunitat més gran que Facebook i per suposat, molt més útil pel desenvolupament humà.

Recent clausurat l’esdeveniment, enguany conegut com “Spark”, guspira en anglès, encara ressona al meu cap la multitud de converses, informals i formals, presentacions, xerrades i ponts teixits amb gent de tota mena i color, tot de llavors que en els propers mesos floriran en multitud de projectes y actuacions en xarxa. Meravellós!

La meva feina està molt centrada en la formació dels actors de la xarxa, els dinamitzadors i els usuaris dels telecentres, en el que anomenem la Telecentre Academy una plataforma que enceta una nova etapa amb la idea de facilitar a milions de persones l’adquisició d’allò que en diem “competències digitals”, feina que haig de dir que m’impressiona però que encarem en confiança perquè l’equip en el que treballen és potent i preparat per assolir el repte.

Però no tot passa a les altures en aquesta mena de ONU digital, escombrant una mica cap a casa, Sant Feliu també ha tingut responsabilitats en els èxits del fòrum. Tal com deia avui mateix el Jaume Solé al seu bloc, el Connecta Jove, una iniciativa que cada any es desenvolupa a casa nostra de la mà de Diversitat Lúdica i realitzat en xarxa per més de 20 entitats i 400 joves d’arreu de l’estat, en el context de la Fundació Esplai, ha obtingut en el Fòrum, el premi a la millor iniciativa en xarxa, otorgat per votació popular dels membres de l’organització d’arreu del món.

Així que estic doblement content, per una banda el reconeixement internacional a una feina que esdevé bona pràctica i referent mundial i per l’altra, que la meva entitat, Diversitat Lúdica, hagi aportat la seva part de responsabilitat i feina als mèrits. El premi també és una mica d’ells, del Dani, de la Cristina, de la Marisol i de tants monitors, monitores i joves que fan possible cada dia que les coses, simplement, siguin.

Encara soc a Granada, em queda un dia de reunions i actes, però ara el cansament es nota menys, el reconeixement obtingut és el millor estímul que podem demanar per continuar treballant per fer del món un lloc una mica millor. Visca el Connecta Jove!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *